Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Isomaltos, 250g
Fri frakt över 790 SEK
Leverans inom 2-4 arbetsdagar
30 dagars ångerrätt
Isomaltos, eller konditor socker, är enkelt att smälta, färga och hälla i form. En dekoration gjord med isomaltos får en "glasartad" transparent yta som du kan färga med både pulverfärger och pastafärger. Du kan använda isomaltos för att göra fönster till ett pepparkakshus, dekorationer till en tårta eller till och med slickepinnar.
Vad är isomaltos?
Isomaltos är ett alternativ till socker som du kan använda vid bakning och godistillverkning. Samtidigt innehåller isomaltos ca 50 % färre kalorier än socker och är bättre för dina tänder. Du har förmodligen ätit sockerfria karameller tidigare och det är troligt att de är gjorda med isomaltos. Jämfört med socker påverkar isomaltos inte blodsockernivåerna lika mycket, så det är ett bättre alternativ för diabetiker.
Hur används isomaltos?
Smält isomaltos i en kastrull eller mikrovågsugn i en behållare som tål temperaturer på upp till 170 grader. Smält isomaltos försiktigt på låg värme i en kastrull tills den är helt smält. Värm i mikrovågsugn (700w) i cirka 20 sekunder i taget, rör om och fortsätt tills isomaltosen är helt smält.
Isomaltos smälter vid cirka 100 grader och dess högsta arbetstemperatur är cirka 150 grader. Du kan färga den smälta isomaltosen med valfri pastafärg. Häll isomaltosen i t.ex. en silikonform eller bakplåtspapper och låt den svalna.
Kom ihåg att isomaltos är mycket varmt när det är smält, så hantera det med försiktighet.
När du är klar kan du förvara den överblivna isomaltosen och smälta den igen senare.
- 250 g i en burk.
- Tillverkare
Isomaltos E953 (100 %).
Ingredienser: Isomalt E953 (100 %).
Varumärke | FunCakes |
---|
