Ballongbågar

En ballongbåge är en ballongdekoration som består av ballonger som är fästa i form av en båge. De kan användas som en dekoration för olika tillställningar såsom bröllop, födelsedagar, festligheter och andra speciella händelser. Ballongbågar kan skapas i olika storlekar, former och färger för att passa olika teman och stilar. De kan göras med hjälp av speciella ballongbågskit, men det går också att skapa egna ballongbågar med ballonger, tråd eller fiskelina, glue dots och ballongband.

Ballongbågar eller ballonggirlanger är nu för tiden en viktig del av många fester. Med dessa skapar du en lyxig stämning, som säkert stannar i gästernas minne. Kom ihåg att köpa en ballongpump om det medföljer många ballonger – eller ännu bättre, skaffa en elektrisk ballongpump.

Så här skapar du en ballongbåge:

 1. Samla ditt material och nödvändiga tillbehör:
 • Ballonger i de färger du väljer
 • Ballongbågskit (valfritt men starkt rekommenderat)
 • Ballongpump
 • Sax
 • Dubbelsidig tejp eller klisterdynor (glue dots)
 • Tråd eller fiskelina
 • Vikt (till exempel en sandbag eller tegelsten) för att fästa bågen ifall du använder helium.
 1. Bestäm storlek och form på din båge. Mät platsen där du vill installera bågen och bestäm bågens höjd och bredd. Du kan också välja att skapa en cirkulär, halvcirkelformad eller rak båge.

 2. Blås upp ballongerna. Använd en ballongpump för att blåsa upp ballongerna till önskad storlek. Om du använder ett ballongbågskit, följ instruktionerna i kitet.

 3. Skapa bågsstrukturen. Fäst tråden vid en vikt på ena änden och fäst sedan ballongerna vid tråden vid regelbundna intervall, så att du får önskad form på bågen. Du kan även använda ballongband av plast där det finns färdiga hål för ballongerna.

 4. Använd dubbelsidig tejp eller klisterdynor för att fästa de mindre ballongerna i ballongbågen. Se till att ballongerna är jämnt utspridda.

 5. Lägg till eventuella ytterligare dekorationer. Du kan lägga till fler ballonger i andra färger, blommor eller andra dekorationer på bågen för att göra den mer visuellt tilltalande.

 6. Installera bågen. Hitta en lämplig plats för bågen (gärna där den syns tydligt) och fäst den i väggen med dubbelsidig tejp eller vidhäftande krokar/öglor. Se till att bågen är säker och inte välter.