Alla sorters ballonger till festen

Ballonger

Ingen fest utan ballonger!

Vad kunde vara vackrare än en stor, snygg ballongbåge eller en söt ballongbukett till mamma på morsdagen?

På My Dream Day hittar du ett stort urval ballonger i alla färger och former. Ur vårt växande sortiment hittar du enkelt de ballonger du behöver för din fest.

En vacker ballongbåge är alltid en populär festdekoration, och vad vore Halloween utan ballonger? Glöm inte ballongredskapen, som band, ballongvikter eller Hi-Float.

Ballongens historia

Visste du att ballonger användes redan i antikens Grekland? Då tillverkades de av djurblåsor och användes endast vid speciella tillfällen. Michael Faraday uppfann de första för oss bekanta ballongerna år 1824, och de användes inte på kalas utan i gasexperiment.

Våra ballonger är tillverkade av naturlatex, som är nedbrytbart och giftfritt. Om ballongen luktar bensin, betyder det oftast att den är helt och hållet eller delvis tillverkad av olja. Ballonger tillverkade av naturlatex luktar inte bensin, och är naturligtvis också bättre för miljön.

I början av 1970-talet började man tillverka folieballonger i större mängder. De var i början mycket dyrare än vanliga ballonger, men priserna har under årens lopp stabiliserats i takt med att produktionstekniken utvecklats. Folieballonger håller luft eller helium mycket bättre än latexballonger. Genom att använda Hi-Float eller FLYluxe-konserveringsmedel kan man ändå förlänga latexballongers flygtid märkbart.

Glöm inte att köpa en ballongpump eller elpump om du tänker blåsa upp flera ballonger, så slipper du yrseln och illamåendet från manuell ballongblåsning.